Finnsementti

Pilaristabilointi

Yleisin syvästabilointimenetelmä on pilaristabilointi. Pilaristabiloinnissa maaperää vahvistetaan lisäämällä maaperään kalkki- ja sementtipohjaista sideainetta. Stabilointikoneen kaira porataan maahan haluttuun syvyyteen asti, jonka jälkeen kairaa nostettaessa sideainetta syötetään maahan samalla sekoittaen. Sideaineen reagoidessa maaperän kosteuden kanssa muodostuu lujittuvia sylinterimäisiä pilareita. Pilarien läpimitat vaihtelevan yleensä välillä 500…800 mm. Suomessa nykyisin käytössä olevilla laitteilla voidaan tehdä maksimissaan 25 metrin pituisia pilareita. Pilaristabilointia voidaan toteuttaa myös nk. lamellirakenteena, jolloin maahan tehdyt syvästabilointipilarit leikkaavat toisensa osittain muodostaen yhtenäisen verkon.

 Pilaristabiloinnilla voidaan pienentää perustamiskustannuksia esimerkiksi paaluperustamiseen verrattuna. Syvästabilointi soveltuu erinomaisesti mittavien projektialueiden esirakentamiseen ja on pohjanvahvistusmenetelmänä varsin kilpailukykyinen.

pilaristabilointi

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi