Finnsementti

Massastabilointi

Massasyvästabilointia käytetään usein maalajeissa, joiden stabiloituvuus on liian huono pilaristabilointia ajatellen. Massastabilointitekniikalla voidaan stabiloida myös läjitettäväksi aiottuja kaivumaita hyötykäyttökelpoiseksi. Menetelmää käytetään lisäksi laajasti satamien ruoppaussedimenttien kiinteyttämiseen.

Massastabilointimenetelmässä stabiloitavaan maaperään sekoitetaan sideainetta kaivinkoneeseen liitetyllä erityisellä sekoitinlaitteistolla. Sekoitus tapahtuu lamelleittain pysty- ja vaakasuunnassa, jolloin maahan syntyy tasaisesti lujittunut homogeeninen laattamainen vyöhyke, jonka varaan maarakenteet voidaan perustaa. Nykyisillä laitteistoilla stabilointi voidaan ulottaa 5 - 6 metrin syvyyteen saakka. Sideaineena käytetään Suomessa yleensä Plussementtiä.

 Massastabilointi voidaan suorittaa joko pehmeän kerroksen pohjaan asti, tai määräsyvyyteen. Menetelmää käytetään usein myös pilaristabiloinnin yhteydessä, jolloin massastabilointi sijaitsee pilaristabiloinnin yläpuolella, alla olevassa kuten kaaviokuvassa on esitetty.

massastabilointi

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi