Finnsementti

Suihkuinjektointi

Suihkuinjektointi sopii haastaviin pohjanvahvistustöihin. Menetelmää on Suomessa käytetty erityisesti rakennusten vanhojen perustusten korjauksessa, kun normaalin paalutuskaluston käyttö olisi tilanpuutteen takia mahdotonta, tai aiheuttaisi ongelmia tärinän ja kuormien muodossa. Muita suihkuinjektoinnin käyttökohteita ovat esimerkiksi erilaiset patoseinät. Menetelmän tarjoamia etuja ovat mm.

    • tehokas toteutus ahtaissakin kohteissa
    • ei  tärinöitä tai painumia
    • työn suoritus olemassa olevien rakenteiden alle vanhoja rakenteita vaurioittamatta
    • usein kohteen käyttöä voidaan samanaikaisesti jatkaa korjaustoimenpiteistä huolimatta

suihkuinjektointi

Suihkuinjektoinnissa korkeapaineisella suihkulla leikataan ja osin syrjäytetään maakerros, sekoittaen siihen samalla suihkutettava vesi-sementtisuspensio. Suihkutus tehdään maahan porattujen tankojen kärkiosassa sijaitsevien suuttimien kautta. Suihkua pyörittämällä ja nostamalla saadaan aikaiseksi maabetonilieriö. Pilarin läpimitta on tyypillisesti 600…1200 mm ja syvyys normaalisti maksimissaan 10 metriä, mutta joskus jopa 20 metriä.

suihkuinjektoinnin kaaviokuva

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi