Finnsementti

CE-merkintä

CE-merkintäSuomessa tulee käyttää rakennusluvanvaraisissa kantavissa ja säänkestävyyttä vaativissa betonirakenteissa CE-merkittyjä sementtejä.

Sementtien kelpoisuus osoitetaan sementtistandardin SFS-EN 197-1 mukaisen menettelyn mukaisesti. CE-merkinnän saaminen edellyttää sementtien tuotesertifiointia, jossa ns. arviointilaitos varmentaa sementtien täyttävän standardin SFS-EN 197-1 vaatimukset. Finnsementin valmistamien rakennussementtien laatua ja laadunvalvontaa valvoo Inspecta Sertifiointi Oy.

CEArviointilaitos valvoo valmistajan toimintaa alkutestauksesta alkaen säännöllisin tarkastuskäynnein. Tarkastuksen kohteita ovat tuotanto-olosuhteet ja laadunvalvontaan liittyvät asiat, kuten näytteenoton, laboratoriot, laitteet ja menetelmät sekä tietysti laadunvalvontatulokset. Tuotteen tulee täyttää standardissa asetetut vaatimukset niin alkutestauksessa, jatkuvassa tuotannossa kuin pistokoenäytteissäkin.

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi