Finnsementti

Turvallisuus sementin ja betonin käsittelyssä

Työturvallisuus sementin ja betonin käsittelyssä

Kun käsittelet sementtiä, suojaa silmäsi ja hengityselimesi sementtipölyltä ja vältä ihokosketusta sementtijauheen kanssa. Sementti kuivattaa ja ärsyttää ihoa, hengityselimiä ja silmiä.

Koska betonimassa ja kostea sementti ovat voimakkaasti emäksisiä ja siten ärsyttäviä, vältä ihokosketusta niiden käsittelyssä. Käytä aina vähintään suojakäsineitä, kun työskentelet betonimassan tai kostean sementin kanssa.

Sementissä oleva vesiliukoinen kromaatti saattaa aiheuttaa herkille ihmisille allergiaoireita betonimassaa käsiteltäessä. Kotimaisiin sementteihin lisätään siksi valmistuksen yhteydessä pieni määrä rautasulfaattia, joka passivoi kromaatin. Rautasulfaatin passivointikyky kuitenkin heikkenee sen joutuessa kosketuksiin hapen kanssa. Tästä syystä hyvissäkään olosuhteissa sementtiä ei tule varastoida yli 3 kuukautta säkityspäivämäärästä.

Tarkat sementin käsittelyohjeet löydät sementin käyttöturvallisuustiedotteesta sekä säkin kyljestä.

Ohje betonin turvallisesta käsittelystä

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi