Finnsementti

Tietoa betonista pienrakentajalle ja rautakauppiaalle

Betoni on maailman yleisimmin käytetty rakennusaine. Betonin hyviin ominaisuuksiin kuuluvat lujuus ja hyvä säilyvyys. Betonin valmistus ei ole kovin vaikeaa, joten voit tehdä betonia myös itse. Pienet muutaman sadan litran betonivalut onnistuvat helposti, kun käytettävissä on betonimylly. Kestävän betonin teko vaatii kuitenkin hyvät valmistusaineet sekä paneutumista osa-aineiden annosteluun, sekoitukseen, valuun ja jälkihoitoon.

Tietoa betonista pienrakentajalle ja rautakauppiaalle

Kantaviin rakenteisiin voit valmistaa betonia omatoimisesti työmaalla, kun rakennesuunnittelija on mitoittanut rakenteen korkeintaan betonin lujuusluokalle K20 ja rakenneluokka on 3. Rakenneluokka ja betonin lujuusluokka käyvät ilmi rakennesuunnitelmista.

Vaativammissa kohteissa, joissa betonilta vaaditaan yli K20 lujuusluokkaa tai rakenteen säilyvyydelle ja säänkestävyydelle on asetettu erityisiä vaatimuksia, betoni kannattaa tilata ammattilaisilta.

Pienrakentajan betoniopas

Betonin valmistus Plussementillä- ohje

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi