Finnsementti

Huokostimet

Huokostimet ovat pinta-aktiivisia lisäaineita, joiden ansiosta betonimassaan muodostuu sekoituksen aikana pieniä pysyviä ilmahuokosia. Huokostimia käytetään betoneissa, joilta vaaditaan pakkasenkestävyyttä. Pakkasenkestävyydellä tarkoitetaan kovettuneen betonin kykyä kestää märkänä toistuvaa jäätymistä ja sulamista. Suomessa lähes kaikki ulkotilojen betonirakenteet joutuvat pakkasrasituksen alaisiksi ja niiden tulee olla pakkasenkestäviä.

Betonin huokostaminen ja riittävä suojahuokosmäärä ovat oleellisen tärkeitä tekijöitä, kun betonin pakkasenkestävyys halutaan varmistaa. Jäätyessään vesi laajenee 9%. Jos betonin huokoset ovat täynnä vettä, jäätyvän veden paine aiheuttaa betonissa mikrohalkeilua. Halkeilu lisääntyy jäätymis- ja sulamiskertojen toistuessa ja johtaa lopulta betoni rapautumiseen. Huokostimen avulla betoniin syntyy ilmakuplia, jotka antavat jäätyvälle vedelle tilaa laajeta.

Huokostimien käyttö vähentää yleensä myös betonin vedentarvetta ja massaan syntyneet ilmakuplat parantavat massan työstettävyyttä sekä koossapysyvyyttä.

Huokostimet
ILMA-Parmix
AIRMIX

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi