Finnsementti

Seosaineet

Masuunikuonajauhe KJ400 ja Parmix-Silika ovat mineraalisia seosaineita, joita voidaan käyttää sementin ohella betonin sideaineina.

Masuunikuonajauhe on piilevästi hydraulinen sideaine, jonka hydrauliset ominaisuudet heräävät sementin ja veden reaktiossa syntyvän kalsiumhydroksidin vaikutuksesta ja kuona kehittää lujuutta lähes yhtä paljon kuin sementtiklinkkeri. Kuonan lujuusreaktiot tuottavat vähemmän lämpöä, joten siitä on hyötyä massiivisten betonirakenteiden valussa.

Seosaineet

Parmix-Silika on pozzolaani, joka reagoi sementin hydrataatiossa vapautuvan kalsiumhydroksidin kanssa ja muodostaa tavallisen sementtikiven kaltaista kalsiumsilikaattihydraattia. Silikan parantaa huomattavasti betonin lujuutta ja tiiviyttä.

Masuunikuonajauhe KJ400 ja Parmix-Silika ovat CE-merkittyjä tuotteita.

Seosaineet

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi