Finnsementti

Päästötavoite jo saavutettu

2000-luvulla myös ympäristöasiat nousivat tärkeään rooliin

2000-luvulla myös ympäristöasiat nousivat tärkeään rooliin

Finnsementti on jo saavuttanut EU:n vuoden 2020 hiilidioksidipäästöjen alentamistavoitteen.

Sementin valmistuksessa vapautuu hiilidioksidia, kun kalkkikivi kuumennettaessa hajoaa sekä polttoaineiden palaessa.

Finnsementti on vähentänyt radikaalisti hiilidioksidipäästöjään, yli neljänneksellä 25 vuodessa. EU:n vuoden 2020 hiilidioksidin alentamistavoite, 20 prosenttia vuoden 1990 tasosta on jo saavutettu.

Sementin valmistuksen osuus Suomen hiilidioksidipäästöistä oli vuonna 2013 alle 1,5 %. Se on verrattain vähän, sillä 30 % päästöistä tulee rakennusten lämmityksestä ja 20 % liikenteestä.

Hiilidioksidipäästöjä pienennetään muun muassa korvaamalla osa sementtiklinkkeristä seosaineilla sekä käyttämällä fossiilisia polttoaineita korvaavia vaihtoehtoisia polttoaineita

Finnsementti on kehittänyt myös entistä ympäristöystävällisempiä tuotteita asiakkaiden tarpeisiin.

Vuonna 2010 tuotiin markkinoille Plussementti, jonka hiilidioksidipäästö on yli kymmenen prosenttia pienempi kuin Yleissementin. Plussementti on korvannut kokonaan Yleissementin, jonka valmistus lopetettiin viime keväänä.

Tämän vuoden uutuus on ympäristötuotteisiin tarkoitettu SuperPlus-sementti.

Finnsementti on vuosina 2005-2013 investoinut hiilidioksidien vähentämiseen 55 miljoonaa euroa.

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita.

HAKU | SIVUKARTTA | TIETOSUOJA

Finnsementti Oy
PL 115
Lars Sonckin kaari 16
02601 ESPOO
puh. 0201 206 200
info@finnsementti.fi